Batinska bass gastro 2010.

U sklopu BASS GASTRO 2010 manifestacije u Kalinovcu na jezeru Batinska, Hrvatska Predator bass liga održala pokazno natjecanje u lovu bassa pod nazivom "Bistranga Cup"(Bistranga je inače lokalni naziv za basa u nekim dijelovima Podravine) . Pokazno natjecanje je održano da bi se djeci približio taj način ribolova a i da im se u praksi pokaže C&R pristup. Nastupilo je 7 natjecatelja bass lige te dva gosta.Svakom našem natjecatelju pridružen je jedan junior i natjecanje je krenulo u 10 sati a sve po pravilima bass lige. Budući da je bilo jako vruće natjecanje je održano u dva dijela i to od 10-12 i od 16-18.
Osim bass lige na jezeru Batinska održano je i natjecanje u pripravljanju graha a u gostima je bila i likovna kolonija. Uz ugodno druženje dobar grah i muziku druženje jw završieno smo u kasnim popodnevni satima.
Moram napomenuti da su juniori koji nisu imali pojma o ribolovu na tu vrstu ribe pokazali zavidnu samoinicijativu i već nakon prvog dijela natjecanja neki su i sami lovili uz naravno asistenciju naših članova.
Na kraju natjecanja podijelili smo medalje za prva tri mjesta naravno juniorima a uz medalje i neke varalice DP Tuning-a koje su posebno izrađene za ovu priliku.DP Tuning je nakon natjecanja sponzorirao bass ligu sa posebno napravljenim bass jigovima koji će nam dobro doći u Portugalu.
Ovim putem bih se posebno zahvalio Općini Kalinovac na organizaciji, poljoprivrednoj udruzi Kalinovac na domaćinstvu i MP5 Fishing Team-u što su omogućili ovo natjecanje.
Zahvalio bih i članovima bass lige koji su se odazvali na ovaj skup.
Nakon natjecanja sa čelnim ljudima općine dogovorena je suradnja sa bass ligom, a vjerovatno i uskoro ponovno druženje.

Izvor : HR Bass liga - opširnije i foto galerija

Foto:


  

 

Dodatne informacije